Forvirret !

Jeg er så forvirret! Det er 15 dager siden du døde og ennå klarer jeg ikke å ta det inn over meg. Jeg hører ennå stemmen din! Du kritiserer som alltid og jeg har merket at jeg til stadighet går å forsvarer meg selv med en inbildt stemme av deg, den evindelige kritikken som egentlig nå har tatt slutt, men jeg viderefører den selv.

Jeg prøvde. Gud jeg prøvde å finne formidlende omstendigheter, tilla dere alle tre tvilen , kanskje har jeg vært for streng i min “dom”.

Så kommer de, minnene. Alt det vonde, alt som bare ikke kan skyldes missforståelser og komunikasjonsvikt.  Jeg bare så nå de dagene jeg var hjemme hvordan min mor og bror diskuterte mennesker de overhode ikke kjenner men de dømte dem rett vest uten at de vet noenting om vedkommende. Det er det jeg hater ved dere!  Forakten deres for andre mennesker som dere ikke en gang kjenner annet en overfladisk.

Jeg knakk fullstendig sammen i begravelsen. DU lå i kisten. Mitt mareritt, samtidig min pappa som jeg alltid ønsket kjærlighet og annerkjennelse fra, men aldri fikk. Jeg var vel på et barns vis ennå glad i deg, men du har gjort meg for mye vondt. Etterhvert som jeg ble voksen og lærte andre og kjenne, lærte hvordan deres foreldre var skjønnte jeg at noe var riv ruskende galt hjemme hos meg!

Min mor sa til meg da vi satt og snakket at min far var veldig glad i meg for i det samme pust å si ” men hans store sorg var at han aldri fikk bli bedre kjent med Casper(min sønn)”  Jeg fikk lyst til å skrike av alle lungers kraft, hvordan kan du sitte her å legge skylden på meg for at han ikke fikk bli kjent med min sønn når han truet han med å kaste han ned trappen så hverken hodet eller rumpa toutchet et trinn da han var 3 år. Vil jeg at min sønn skal oppleve det samme som jeg? Vil jeg at min sønn skal oppleve at hans mor skal bli snakket til på en slik nedverdigende måte? (satt til å pusse felgene hans med tannbørste mens han sa, “det er passe niggerarbeid for deg”.

Jeg prøver pappa. Jeg prøver virkelig å finne noe positivt, noe som kan gi meg positive minner om barndommen. Det som slo meg i dag da jeg satt å byggde lego med Casper var at han la seg ned på gulvet å lekte med bikkja når han kom hjem fra jobb, men gud nåde deg hvis jeg spurte han om å bygge lego !!!!

Jeg er blitt som et såret dyr! Jeg orker ikke verden, pappa du har prentet inn i hodet mitt at jeg er et null og det tror jeg aldri jeg klarer å riste av meg, så gratulerer, selv i døden får du meg til å føle meg som et null……

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

4 kommentarer to “Forvirret !”

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget. Tilbakesporings-URL

 1. Breiflabben Sier:

  Du er ikke et null Siskan, du er ei jente med empati, positive tanker når du vil og ei ærlig jente.

  Ta med deg det positive du kan finne, det er noe der.

  Flabbekinn får du med på veien :-)

  Mange tanker for tiden som surrer rund og det er mye som må bearbeides mens det sakte går opp for meg. Mange varme klemmer til deg vennen

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. Viljen Sier:

  Kondolerer, Siskan!

  Man kan ikke velge sine foreldre… desverre. Jeg tror erkjennelsen av at du hadde bare en far synker inn, og nå er han borte.
  Jeg kan ikke si hvordan du skal sondrere dine tanker.. men at de endres når dette kapitelet er over er normalt. La deg ikke forvirre, la følelsene råde. Du er i sorg… selv om tankene dine ikke sier deg det.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. ninakris Sier:

  Siskan, ikke la han få fortsette å ødelegge deg!! Du er fri, han har ingen makt over deg annet enn den du lar han få. Du bestemmer over deg – vær så snill å husk det vennen…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. ninakris Sier:

  En ting til – hvis du trenger å prate lytter jeg gjerne. Kanskje jeg kan hjelpe deg med litt perspektiv på ting, eller hjelpe deg til å se ting annerledes? Gjerne på MSN hvis du legger meg til? Eller om du vil sende meg en mail?Mailadressen min er ninakris@combitel.no
  Jeg kan ikke love deg et mirakel, Siskan – men jeg kan love deg at jeg skal gjøre et forsøk:-)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00