Hvorfor pynter vi de døde ?

av Siskan Lagret under: 1 on oktober 4th, 2010

imagesDu fikk beskjed for en tid siden at det ikke var noe mere de kunne gjøre for deg. Alikevell valgte du å ta en siste operasjon fordi alternativet var grusomt, et smertehelvete. Stomien virket ikke som den skulle å kroppen har laget egne små veier inn i urinblæren slik at avføringen kommer ut urinveiene.

Et smertehelvete, sa legene, derfor valgte du operasjonen selv om du hadde fått beskjeden at du vil dø! Fremdeles er det et smertehelvete. Det lekker fremdeles avføring til urinveiene og han har voldsomme smerter i ryggen som sansynligvis er leveren som gir opp.

Har netopp fått tlf om at han er blitt verre….. De holder han neddopet på morfin så han ikke føler noen smerte, men det er begrensninger hvor mye kroppen tåler før den kolapser. Han vil ikke spise. Kanskje er det medisinen som man blir kvalm av, men jeg tror innerst inne at han ønsker å slippe nå…….

Det er som en repitisjon av hvordan mormor forlot dette livet. Mere morfin til alt bare stopper opp

Fikk bildet igjen av pappa pyntet i findressen i en hvit kiste og tenker hvorfor pynter vi de døde? Jeg mener selfølgelig ikke at vi skal legge de naken ned i kisten. men hvorfor ikke i joggedressen eller kose genseren, hvorfor skal man pyntes opp for å ligge i jorden å råttne?

Hvorfor vil man se den avdøde som en kald voksdukke pyntet i “juledressen”? Den har som regel blitt brukt ved høytidelige anledninger, man har mange gode minner fra stunder fyllt med glede, hvorfor ødelegge det minnet ved å kle den døde i finklær ?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00