Savnede papirer

av Siskan Lagret under: 1 on juli 30th, 2010

Så fant jeg dem, papirene jeg trodde jeg hadde kastet sist gang jeg flyttet. etter en gjennomgang av legers uttalelser, min tryggdemappe er jeg ganskje sjokkert over det jeg leser.

Allerede i 94 ble jeg erklært 50% ufør av trygdekontorets lege. Han presiserte samtidig at man måtte legge ned betydelig arbeid i å finne ut hvorfor jeg var så invalidisert i så ung alder. Videre viser papirene at trygdekontoret mente en psykolog kunne kartlegge hvor mye av smertene som var psykomotoriske og hvilke smerter som var forårsaket av for korte muskelfester, altså fysisk.

Tre måneder senere er det et vedtak som konkluderer med at jeg ikke lengre har rett på attføringspenger siden jeg ikke var under medisinsk behandling. Av papirene kommer det også frem at jeg takket nei til behandling som kostet 300kr over komunal takst og jeg hadde en attføring på fem tusen kr.

Sosial kontoret fikk en søknad om de kunne dekke mellomlegget på 300kr pr behandling og jeg fikk avslag. Så var det å gå til sosialkontoret å få hjelp selv om jeg var erklært 50% ufør og trygdekontoret har ingen rett til å kreve at klienter må betale 300kr over komunal takst for psykolog timer.

Jeg innser jo nå at nav har lurt meg trill rundt i alle år .De har ikke gjort noen innsats for å finne ut hvorfor jeg er 50% invalidisert i så ung alder. De kastet meg i stedet over til sosialtjenesten og fraskrev seg ansvaret for min sykdom.

Jeg fant alle papirene om feilbehandling. Hva jeg måtte gå igjennom på tannlegehøyskolen etter at en tannlege regulerte hele bittet mitt ut av stilling og jeg hadde kun tyggeflate på de fire fortennene, resten var så stor glipp at jeg ikke kunne tygge min egen mat.

Fikk jeg erstatning, fikk jeg forståelse hos trygdekontoret at jeg var blitt feilbehandlet,nei!

Nå har jeg ihvertfall bekreftelse fra helse og sosialombudet hvilken kamp jeg kjempet for å få ut journalen min som behandlende lege skulle ha ti tusen for, han glemte å innformere meg om at firmaet hans var privat selv om undersøkelsene foregikk på louisenberg sykehus.

Det er dokumentert behandlinger fra kiropraktor,fysioterapeut,akupunktør og triggerpunkt massasje at ingen av disse behandlingene har hatt effekt.

Hva skjedde? Hvorfor forsvant jeg i systemet i 17 år når deres egen lege erklærte meg 50% arbeidsudyktig for så mange år siden!

Etter å ha lest igjennom saken min har jeg mistet all tiltro til nådagens NAV. Jeg tør påstå at de har ødelagt livet mitt ved å la meg bli en kasteball i systemet uten å ta hensyn til de spesialisterklæringene som foreligger.

Er det virkelig rettferdig at man skal bli sittende igjen som “svarteper” fordi noen tydeligvis ikke har gjort jobben sin….

Er det slik DU vil bli behandlet i systemet hvis du blir syk ?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Et helt liv på åtte år…..

av Siskan Lagret under: 1 on juli 21st, 2010

0 the colors of my life

Vi har det, gjennomgått et helt liv sammen på de årene vi har gått gjennom. Det har vært så mye motgang at hvem som helst hadde bukket under, vi støttet oss ikke engang til hverandre, vi kjempet på hver vår kant. Kanskje hadde vi klart det hvis vi hadde skjønnt tidligere hva som gir næring til et forhold.

Hvordan man pleier et forhold, finner nærhet sammen og å søke sammen istedet for hver for oss når det stormet som verst. Ingen forstod at vi holdt ut så lenge, ikke en gang vi, siden vi er som natt og dag, men det har alltid vært noe der. En usynlig streng som binder oss sammen, ikke lar seg kutte og nå er det på tide å sette hverandre fri.

Det er gått så mange måneder, men for min del er ingenting blitt bedre. Jeg føler ikke at jeg beveger meg fremmover, jeg føler at jeg sitter fast i en sorg og et savn jeg ikke forventet å føle så sterkt siden vi begge var dritt lei av hverandre.

Kanskje er det tankene om hvordan ting kunne vært hadde vi visst hvordan man pleier kjærlighet, hvordan man gir hverandre muligheter til å vokse, støtte hverandre og ha den nærheten to elskende skal dele. Det kommer alltid til å være ting jeg minnes med kjærlighet, med vemod og til og med hat for enkelte ting du har gjort…..

Men alt i alt er det en ting jeg virkelig har skjønnt etter at du gikk, jeg elsket deg virkelig, du elsket meg men vi var for blinde til å se hva vi trengte for å klare oss videre…..

En fjerdedel av mitt liv er lenge. Hele livet til min sønn er enda lengre og man lurer selfølgelig på hvordan kontakten blir fremmover. Du har gått inn i et nytt forhold og hver gang jeg vet du skal møte henne blir jeg fysisk syk. Jeg kaster opp, får dårlig mage, klarer ikke spise, det er helt forferdelig, men jeg skjønner ikke hvorfor?

Vi har begge vært så lei de siste årene at vi har blitt irritert bare ved å se hverandre enkelte ganger. Som min exelente psykolog sa, sett to mennesker i bur og se hvor lenge de er venner…….

Å det er jo det vi har vært, i bur. Elendig økonomi, samme dag ut dag inn, ingen utfordringer, ingen sosial omgang annet en hverandre, egentlig er det rart vi ikke har drept hverandre i løpet av denne tiden. Vi har begge gjort feil, vi er begge skyldige, men for et forhold vi kunne hatt hadde vi bare hatt vett til å ta vare på det….

4 ever

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Set me free

av Siskan Lagret under: 1 on juli 20th, 2010

PD*5436825Du ser på meg med dine bedende brune øyne, set me free…. jomer gjennom hodet mitt som et ekko av hennes bønn

Set me free

Ordene brenner seg inn på netthinnen…

Hva kan jeg gjøre for dine nøttebrune øyne av håp ?

Bevisstgjøre !

Bevisstgjøre alle de som lever i fangenskap, under et klesplagg som er ment å utslette individets unike identitet

Tanker, følelser, ideer, alt skal kveles ved fødselen fordi man er kvinne

Kvinne født i feil land. Kvinne født til undertrykkelse og leve med døden hver dag, som en hånd som holder kvelertak, en feil og du kan bli dømt til å dø. En feil, alle mennesker fortjener så mye mere en å feile bare en gang for så å bli straffet med døden.

Kvinner fortjener ikke å måtte skjule sin identitet, gjemme sine tanker og ikke ha lov til å føle….

Kvinner er livets moder, uten kvinner ville ingen av “profetene” blitt født .Alikevell blir kvinnen behandlet med skam, uren, omskjæring, tildekket for ikke å friste!

Jeg ser din bønn, jeg vil så gjerne hjelpe, men hvordan? Hva kan jeg som enkeltperson gjøre for å bedre livet til disse kvinnene?

Er det mulig at all verdens kvinner kan bli søstre, eller er det utopi !

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Nobody is sane…..

av Siskan Lagret under: 1 on juli 17th, 2010

prekestolen_834

Her sitter jeg, på “verdens ende”. Å leve eller la dø, er en tittel på James bond sine filmer og hva vil jeg egentlig?

Det er ikke mange bevegelsene man trenger gjøre for å falle ned i evigheten, bare et lite hopp frem og alt er over. Hvordan ville flyturen ned vært? Dør man før man treffer vannet/land, eller lever man helt til man får kontakt med underlaget?

Gresset visnet i akkurat samme stilling som min vennine landet i når hun hoppet i døden, er det kanskje en kroppsveske som skilles ut for hun levde jo en hel time etter at hun hoppet!

Jeg har fått meg nytt sted å bo, herlig leilighet men alikevell føles det helt likegyldig. Å nå mål, finne hva som er lykken og hva gir livet mening er bortkastet når man ikke har noen å dele det med…..

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

” Mine Brilleglass”

av Siskan Lagret under: 1 on juli 12th, 2010

Kanskje burdte jeg beholdt det navnet på bloggen .Jeg ser jo verden gjennom mine briller, men etter at det kommer rett fra hjertet virker det som om færre besøker bloggen. Det har jo kommet mange nye til her inne og jeg kan ikke forvente at de kjenner til bloggen eller forhistorikken.

Det har vært fem år. I fem år har jeg snakket om strengere straffer for vold mot barn, så mange saker, men fremfor alt så har jeg blottlagt min sjel og vel så det. ” er du ikke redd det skal bli brukt mot deg” spør mennesker som leser mine veldig personlige innlegg.

Selfølgelig er jeg det, men jeg har valgt det fordi noen må snakke om det “forbudte”. Noen må sette ord på all develskapen som herjer kroppen av overgrep på overgrep.

Man blir medisinert, i hue og ræva, men hva hjelper det å gjøre om et menneske til en zoombie, en levende død uten følelser for noenting. Det er forferdelig i situasjoner hvor man vet at hjertet burdte boble av glede,som feks med lillemann og så er det bare tomt. Ingen følelser, man er bare tom selv om man vet man burdte være glad.

Å se verden gjennom mine brilleglass koster ofte både stolthet og skam, men det blir nå sagt og jeg vet mange lengter etter å få satt ord på det man føler innvendig etter overgrep. For dere vil jeg skrive. For dere vil jeg fortsette å skrive for ingen skal få bagatelisere hvor alvorlig overgrep mot barn er.

Så Jens, hva med å bruke logikk,innsikt og forståelse for at man alle trenger å få sine behov dekket. Du kan jo ta litt av “fallskjermen” så ville nok både eldreomsorgen og psykiatrien fått et løft. Du vet de ti millionene du får for å fremme din fars produkter , hva med å få søsteren din til å legge frem regnskapet som hun nekter

Noen skal vist slippe unna med alt…..

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ingen vei tilbake…..

av Siskan Lagret under: 1 on juli 10th, 2010

Ropet av fortvilelse blander seg med alle naturens lyder.

Primalskriket.

Det som har reddet mennesker ut av mange situasjoner

men som også er et rop av sorg

Hva man mister, hvem man mister, sorgen er der og legger sitt slør over deg. Får deg til å gå tilbake til urmennesket

Sorg har alltid blitt utalt.

Dyr gråter og kommer med sine primær skrik, vi mennesker prøver å holde det inne, sorgen som bor i oss

Er det ikke helt normalt. Å miste sin make etter mange år er smertefullt.

Tryggheten er borte, det er bare deg selv og dine egne instinkter som kan få deg til å overleve

Men hvor er de? Instinktene som sier meg å kjempe meg tilbake til toppen?  Kunne brøle av glede og ikke av sorg

Hvorfor går jeg heller å gjemmer meg og slikker mine sår i fred, borte fra alle, ensom i min tilværelse

Rovdyret i meg har lyst å ta hevn. Tyne deg for alle gangene du har påført meg sorg og smerte i ni år

Hva hjelper det? Du er like blind for dine feil som du har vært i alle år og nå får det være nok!

skaff deg briller eller la en laser åpne øya dine din gnom

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Hvor skal jeg finne menn ?

av Siskan Lagret under: 1 on juli 7th, 2010

Jeg aner ingenting om disse nettdating sidene så jeg søker hjelp hos noen som har erfaring og kanskje kan bidra til gode råd, det virker jo som om det er en jungel der ute som kan bli litt voldsom med sine henvendelser har jeg lest på nettet.

Så hvor treffer jeg drømmemannen ?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Jeg blir vist bare blondere og blondere

av Siskan Lagret under: 1 on juli 2nd, 2010

Det hær vært på og av i ni år. Du har vært utro så mange ganger at jeg har mistet tellingen, men har tatt det som en straff for mine egene sidesprang tidligere.

Jeg forstår godt at han ikke ønsker å fortsette forholdet, jeg hadde gått for lenge siden hvis jeg hadde hatt det slik som han har hatt det. Å være sammen med et psykisk sykt menneske er ingen drømmesituasjon, det er vanskelig.

I tilegg har vi hatt konstant dårlig økonomi og mye av tiden vært sammen 24 timer i døgnet og det er drepen for et forhold så lenge det betyr å gå oppå hverandre hjemme og aldri få nye impulser.

Komunikasjonen stopper opp, nærheten forsvinner og dermed også sexlivet. Siden medisinene mine gjør at jeg ikke føler sexlyst og  den er orgasmehemmende så glemmer man rett og slett sex for man føler ikke noe savn eller kåthet.

Han har vært utrolig tålmodig og jeg skjønner at han vil gå videre med sitt liv, det har bare vært vennefølelse i mange år mellom oss, men samtidig en helt uforståelig “greie” som gjør at han alltid kommer tilbake.

Men denne gangen tror jeg ikke han kommer tilbake og jeg har fått panikk, bestevennen min er ikke her hver dag lengre. Jeg viste at det var en ny dame med i spillet ellers hadde du aldri flyttet på hytta.

Nå er han reist på besøk til henne og svarer hverken på mld eller tlf. Fra å gå til 20 mld om dagen til ingenting, selv om han lovte meg å ikke “glemme” meg mens han var borte, men holde kontakt.

Selfølgelig skjønner jeg at de er nyforelsket og har mere en nok med hverandre, men 30 sekunder for å høre om jeg har det bra synes jeg ikke er formye forlangt når han vet at jeg ikke har NOEN andre å snakke med en han.

Jeg er såret. Jeg har prøvd å gjøre det beste ut av situasjonen, jeg har klippet bryn og bart og hår så han skulle se best mulig ut når han skulle møte henne.

Ville du gjort det samme for din x, eller har det nå rablet fullstendig for meg? ( enkelte her inne trenger ikke å besvare det siste spørsmålet,hehe )

Hvis man virkelig elsker et menneske så lar man livet gi dem det beste det har å by på, selv om det ikke er deg som er det beste………….

Noen gode råd for å stoppe niagaras fossefall ?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Hvem er du ?

av Siskan Lagret under: 1 on juli 2nd, 2010

Jeg vet jeg er godtroende og naiv, men dette trodde jeg at jeg skulle bli spart fra å oppleve. Det er så lett og love, men å holde løfter faller vist ikke like lett.

Jeg er så skuffet at jeg ikke eier ord som kan beskrive det, hvordan kunne du,HVORDAN KUNNE DU ?  Du vet for et helvete denne dagen har vært for meg og alikevell valgte du å trampe på den som lå nede…..

Skam deg, det er alt jeg har å si……

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00