Så var VGB’s siste stjerne trykket på !!!

163184_150220228363994_100001280531398_274101_3161439_nDet er trist ! Trist at den beste nettportalen som var er blitt omgjort til en kirkegård der noen få av de trofaste gamle bloggerne har holdt ut. For min del var det siste spikeren i kista at stjernene ble borte, da hadde man ihvertfall en følelse av at man nådde ut til noen sjeler der ute med sine skriblerier. Når jeg tenker tilbake 4-5 år i tid så får jeg lyst til å grine.

Jeg er så evig takknemelig for at vg var det første nettstedet jeg kom inn på og vgb det andre. Der møtte jeg et hav av varme,gode ivaretaende mennesker som hadde en helt unik bloggportal. Vi tok vare på hverandre. Vi ønsket nye bloggere velkommen og lot dem føle seg hjemme blandt oss alle. Vi trøstet,vi våket,vi passet på at alle hadde det bra og hvis noen hadde det vondt gjorde vi alle det vi kunne for å trøste og la bloggeren forstå at man virkelig brydde seg om vedkommende.

Men hva gjorde at vi mistet alt dette? Desverre må jeg skylde på vg som overhodet ikke var lydhør til hva vi bloggere ønsket, men trumpet igjennom at wp skulle innføres. Vi raste over det nye systemet. Innlegg forsvant,blogger forsvant under omleggingen og det var helt umulig å nå hverandre på samme måte som før. Bare det å se på forsiden gjorde at man følte kulden fra dette nye. Mange av oss emigrerte til Sverige hos aftonbladet som brukte samme bloggsystem som petrograd. Vi ble tatt utrolig godt imot av svenskene, men det ble likksom ikke det samme. Vi følte oss “utenfor” på AB bloggen og vi klarte ikke å slå oss til ro.

Etter dette gikk vi tilbake til VG og virkelig forsøkte, men ingen ting fungerte. Bloggerne var sinna,skuffet og følte seg sviktet av ledelsen. Det var jo tross alt vi som hadde gjort portalen så flittig besøkt som var knallgod reklame for VG. Men så kom angsten da. Vg kunne jo selfølgelig ikke beholde et system som ikke var bedre utvikklet. GUD som vi alle protesterte, men vi ropte for døve ører, dere valgte WP og vi mistet både “familie” og nettstedet vi alle koste oss slik med.

Så var det å søke andre nettportaler. For min del gikk turen til vgd hvor jeg ikke akkurat fallt i smak fordi jeg mere blogget en å formulere et innlegg til diskusjon. Det har vært heftige diskusjoner, desverre mere på meg som person en om det jeg ville diskutere .Det er nemlig ikke lov å være så åpen som jeg er på et diskusjonsforum, det fører til masse ubahageligheter .Nå var jo jeg godt vant frabloggen, har jo hatt endel utblåsninger og utestenglser, men jeg er meg, å jeg nekter å spille en annen for å passe inn.

Jeg savner ennå alle dere i bloggfamilien min. De har ødelagt et samhold som var unikt. Bloggtreffene hvor man lærte hverandre personlig å kjenne. Alle de gode ordene som løftet en opp når man var i kjelleren,konstruktiv kritikk som fikk en til å utvikkle seg og tørre å se på sine egne feil fordi man viste det ble gjort med omsorg.

I mine øyne burdte vg virkelig skamme seg. De ødela noe helt unikt. Noe ekte til tross for at det var en virituell verden…….. Det kan jeg aldri tilgi dere for. Dere hadde muligheten til å forandre tilbake til Petrograd, men valgte å overhøre protestene, konsekvensen ble at norges beste nettportal gikk til grunne. Tenk om vg kunne få inn i hodet sitt at vi trenger ikke en masse tekniske finesser. Vi vil ha tilbake det gamle samholdet, den måten å komunisere på, enkel og grei, så lett at til og med jeg skjønte hvordan det virket.  Å skape en velykket portal betyr ikke alltid at det tekninske må være innvilget, men at man er lydhøre til brukerne og skjønner at det hippeste er ikke alltid det beste og hva folk ønsker……

Jeg savner dere alle sammen, så inn i granskauen .Hadde jeg vist hvordan og hatt ressurser skulle jeg jammen meg ha laget gamle vgb der ute på nettet.

Kanskje er det en ide VG, lage en portal med “den gamle bloggen” med petrograd! Hadde konkurert ut dagens blogg pronto……

Klem til alle dere skjønninger

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

5 kommentarer to “Så var VGB’s siste stjerne trykket på !!!”

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget. Tilbakesporings-URL

 1. Erta-Berta Sier:

  ÅÅ Siskan.. Stjerner dette innlegget med
  De eneste stjernene jeg har .. *************************************
  ************************************
  Snufser godt inn i armkroken. Å du har så rett.
  Hvor ble det av de alle..
  Hvor ble det av samholdet.
  Jo det er enda
  noen igjen der ute,
  noen som rekker ut hånden og vil holde fast..
  noen som trenger å få holde…
  noen som venter.
  Noen som Savner..
  Sender en Stooor varm Trøste-klem til Siskan

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. kungfuz Sier:

  Hei Siskan:
  Godt skrevet.
  Nei vi trenger ikke mange finesser.
  Kun å skrive slik du gjør nå.

  Det kan ikke være så umulig å få det til.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. carpe50 Sier:

  tenk om det hadde gått an, da! Å lage en gammeldags bloggportal med oss gamle bloggerne.. *snufs* griner, det er så trist!!!

  Men heldigvis fungerer den med et skrik ennå, selv om folk forsvinner fra skuta.. er du andre steder enn på FB og twitter?

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. MadJoy Sier:

  Stjernedryss :)

  Nå begynte jeg nesten å grine altså, du og jeg har omtrent like lang fartstid her på vgb og oppsummeringen din traff meg midt i hjertet…

  Sender en god klem og faller i tanker.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 5. SissyFoss Sier:

  Hyggelig å høre at jeg (som gammel blogger) er savnet. Jeg har tenkt mye på deg etter de mest aktive åra på VGB. Mye hygge, alvor og tjo hoi som jeg husker det. VG har vel aldri hatt skikkelig respekt for sine bloggere hvis vi skal tenke oss grundig om.

  Ha en fin vinternatt fra Sissy i Storbyen. :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00