Hvordan vil du takkle det ?

av Siskan Lagret under: 1 on februar 27th, 2010

engelen en demonen  wide

Hvordan skal det gå med deg den dagen du ikke lengre kan overse hennes feil. Hva vil det gjøre med deg at du har søsken som du ikke klarer se lider under hennes “omsorg”.

Du gjemmer deg. Du holder fast ved et eventyr som du vet like godt som meg ikke holder mål når man sammenligner det med virkeligheten.

Du fornekter, vil ikke innse at hun som du har satt på en pidestall har feil, som alle andre mennesker og det kan ingen utslette. Du påstår at du ikke har tatt skade av det, for meg er det veldig tydelig at du har tatt skadet av det fordi du nekter å snakke om det.

Du bare lukker øynene og fornekter det som alle vi andre har observert. Du lukker ørene for fagpersonell som forteller deg at det er hun som er grunnen til dine problemer. Tror du virkelig at alle vi som bryr oss om deg tar feil? At vi vil sverte henne?

Da tar du skammelig feil for vi vil gjerne ta vare på deg. Sørge for at alle de feil som ble gjort kan rettes opp og at du får en følelse av trygghet, at du skjønner at man gjerne vil ta vare på deg.

Det er så skremmende å se hvilken liten boble du lever i når det gjelder henne. Du fremstår som inteligent og oppegående og da er det umulig å ikke legge merke til alle de psykopatiske trekkene hun bærer på.

Ser du det ikke. Ser du virkelig ikke at dine søsken blir skadet. Ser du ikke at et barn ikke skal innlemmes i foreldres problemer, se du virkelig ikke hva som skjer?

Jeg trodde virkelig at du var mere oppegående en å lukke øynene for det som du vet er galt, det som du egentlig vet er så langt fra hva en god mamma bør gjøre, det som du burdte gjøre noe med fordi det skader dine søsken.

Jeg har ingen annen agenda en å prøve å få deg til å våkne, er du ærlig med deg selv når du sier at hun er verdens beste mamma. Er hun verdens beste mamma for brødrene dine nå?

En god mor hadde aldri holdt et barn borte fra pappaen sin uansett hvilke uoverenstemmelser som er mellom dem. Et barn har like mye bruk for pappaen sin som mammaen sin og hovedfokuset bør ligge på barnets beste, ikke hva de to krangler om.

Det forundrer meg at hun bare får fortsette på samme måte som hun har gjort i alle år.Pillemissbruk som tydeligvis har pågått alle disse årene, reparering av fylla i går med nye pils, jeg har ikke ord.

Du vet. Uansett hvor mye du fornekter tingenes tillstand, så er det så mange som kan bevittne det at det nytter ikke. Bare tenk på hvor mye positivt hun sier om de som er venniner, om de som hun omgås!

Jeg har vært der. Jeg har hørt hvert eneste jævlige ord hun har utalt, jeg har opplevd hver eneste jævlige handling hun har gjort, som å ligge med de jeg var forelsket i.

Slik jeg ser henne pr i dag så er hun en pen innpakning som naive mannfolk faller for. Det de ikke vet er at det er satans datter de innvolverer seg med som kommer til å suge de tom for så å beskylde dem for det ene og det andre.

Jeg måtte le litt for meg selv da jeg fikk høre om “messeturen”. Ja selfølgelig er det normalt at man ligger i dobbeltseng med sjefen en hel helg og spesiellt når man så blir trukket i lønn for turen seinere……

Hvordan skal alderdommen hennes bli når barna forstår hvor mye hun har sviktet? Eller kankje gjør de som deg, bare lukker øynene og dikter opp eventyr……


Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Si meg NAV….

av Siskan Lagret under: 1 on februar 24th, 2010

Av de 350 000 uføretryggdede som finnes her i landet skulle jeg gjerne vist hvilken prosentandel de som bor u utkantstrøk utgjør. Hvor mange av våre nye landsmenn er uøretryggdet?

Hva med å gjenomgå alle sakene på nytt? Nye legeerklæringer, nye vurderinger av arbeidsevnen, siden vi “alle” ser ut til å vite om noen som “snylter” på samfunnet.

Jada, mange vil sikkert rope og skrike om urettferdig behandling og trakkasering, for ikke å snakke om stigmatesisering! Men er det ikke i alles interesse at en slik gjennomgang av uføretryggdede ble gjennomført?

For å avsløre juks og bedrag må man ta tyren ved hornene og igangsette straks tiltak for å avsløre om det tidligere har vært for enkelt å få uføretryggd.

Det vi ikke er tjent med er at kriteriene for uføretryggd blir satt ennå høyere en de er pr idag. Da må det være riktigere å gå tilbake i tid å se hvem og hvorfor man tidligere har fått innvilget denne stønaden og om lege og spesialisterklæringer holder mål i henhold til dagens krav.

Vi trenger ikke strengere kriterier en vi har pr i dag, vi trenger en gjennomgang av tidligere innvilgede uførestønader, jeg tror faktisk man vil finne mye god arbeidskraft der med all den tilretteleggingen som NAV nå skilter med, men som ikke fantes tidligere…..

Når systemet er blitt slik at syke mennesker ender opp med å bli sykere i møte med NAV, så er vel det et varsel om at noe ikke fungerer. Tjenesten er der tross alt for brukerne, ikke for at maktsyke mus med kronisk PMS skal sitte å gjøre syke mennesker sykere.

Nå er det vel på tide å dele på ansvaret. Det er ikke bare mennesker som svindler til seg uberettigede stønader, det finnes like mange saksbehandlere som har brukt denne stønaden som en løsning i vanskeligstilte saker.

Det hadde vært interesant å se hvor mange tidligere uførepensjoner som hadde “holdt mål” med dagens krav……

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Jeg vil ha sort/hvit , ikke gråsoner….

av Siskan Lagret under: 1 on februar 19th, 2010

Jeg er et empatisk menneske, men nå begynner jeg å bli dritt lei at vi skal forstå oss ihjel på mennesker som velger å begå forbrytelser. Vi skal forstå hvorfor ekstremister uttaler seg, for vi har jo yttringsfrihet.

Så vidt meg bekjent er denne yttringsfriheten ikke uten restriksjoner, men man opplever til stadighet hets av enkelt personer og grupper. Men er ikke det prisen man må betale for å uttale eller gjøre ekstreme ting?

Vi skal forstå hvorfor personer begår kriminelle handlinger, vi skal forstå hvorfor voksne forgriper seg på barn og vi skal alltid se bakgrunnen til at et menneske velger å bryte norske lover.

Men jeg synes ikke det er riktig! Når man begikk en forbrytelse før så ble man dømt, skyldig eller ikke skyldig og pakket i et fengsel som fikk et menneske til å tenke gjennom sine handlinger. Nå havner man jo på rene luxushotellet i forhold til hvordan mange kriminelle bor, så hvorfor ikke sitte inne der man får alt man trenger til primære behov.

Man kommer foran i køene hvis man som stakkars kriminell skulle få behov for psykiatrisk behandling. De har gratis lege og de har GRATIS tannlege, noe som mange av oss “lovlydige” ikke har råd til å benytte oss av. Hvor er straffen ?

Det blir med en gang ropt om humanitære soningsforhold med en gang noen foreslår strengere straffer og strengere soningsforhold, men er ikke fakta at de som sitter i fengsel faktisk har det bedre en mange av de fattige her i landet?

Vi har en straff for pedofili i Norge som gjør det til et “himmelrike” samenlignet med å forgripe seg i andre land, er det det vi vil ha, et “mekka” for overgripere…..

Er det ikke på tide å stramme grepet og innse at Norge fremstår som et land der kriminelle har det godt i fengsel. I andre land er fengsel en straff, ikke et “spa” opphold!

Før var kriminalitet i sort / hvit, nå er det bare gråsoner og forståelse som gjelder….

Hvor lenge skal man vente før man tar grep. Til det er forsent ?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Døren jeg ikke vil åpne…..

av Siskan Lagret under: 1 on februar 15th, 2010

5340_1088926145573_1299052410_30234855_2364731_n

Det begynner å merkes for alvor nå, at du er borte i hverdagen. Du har jo vært på ferie før like lenge, men nå begynner tomheten å sige inn. Vissheten om at du ikke vil komme hjem som før.

Hver gang jeg ser på døren til rommet ditt fylles øynene med tårer og jeg kjenner savnet gnage i hjertet mitt. Det er nå den tøffe tiden kommer, tiden da man forstår, må akseptere og gå videre…..

Tiden frem til nå har vært en slags dvale hvor man har tenkt og tenkt. Kommet frem til alt det fornuftige og de rette måtene å se ting på for å sikkre min sønns beste.

Men en mor er en mor. Uansett hvor elsket og ivaretatt min sønn er så gjør det vondt. Det er en smerte som ikke kan beskrives, en tomhet som fullstendig sluker meg.

Jeg vet jeg kommer igjennom dette også, jeg vet pga de tankene og den selvinnsikten jeg har tenker riktig, men følelsene er ikke med….

Duften av deg, synet av den tomme sengen og stolen, jeg orker ikke…

Jeg vil ikke åpne den døren akkurat nå…..

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Du vil aldri forstå mine tårer….

av Siskan Lagret under: 1 on februar 13th, 2010

272345741

Hva gjør man når hjertet nekter å høre på fornuft.

Enda det er mange år siden tenker jeg nesten daglig på det. Følelsen jeg opplevde bare en gang. Bare en gang har jeg følt at alt var riktig, at jeg kunne elske, men det skjedde aldri. Bare i hjertet mitt….

Jeg tror jeg både skremte og vekket avsky i deg, pga av det du hadde opplevd. Det var så rart. Jeg undres fremdeles over det. Hvordan så lite kan bety så uendelig mye for meg.

Jeg har aldri en gang kysset deg, bare kjent armene dine rundt meg og det var nok! Jeg forstod bare så alt for sent at det de armene var min reddning, alt jeg kunne ønske meg i livet.

Du prøvde. Du prøvde og jeg skuffet på alle mulige måter jeg kunne….

Du skal vite at jeg missunner henne, jeg er ikke et bedre menneske….

Jeg misunner henne fordi hun har din kjærlighet, opplever din hengivenhet og takknemmelighet for hva du har i livet ditt…

Tross alt dette fylles hjertet mitt av glede fordi du elsker og er elsket…..

Jeg ser på deg. På bilder, på youtube og alt inni meg gråter fordi jeg ikke forstod da at du var min store kjærlighet……

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

The pain behind the mask !

av Siskan Lagret under: 1 on februar 9th, 2010

sadness

Bak masken der finner du smerten.

Den gjennomsyrende, intense, glødende smerten

Den som fratar deg all livslyst, den som er skylden for  at man hater seg selv, den man er, de svakheter man bærer med seg som menneske.

Alt man vil er å fly bort herfra, fly til et sted der man er elsket….

Siskan

(ps, bare tanker)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

En liten kvinne med stort mot !

av Siskan Lagret under: 1 on februar 5th, 2010

mukhtar_250

Et spørsmål om ære

Det begynte da en mektig familie i landsbyen påsto at hennes tolv år gamle bror hadde blitt sett med en pike fra deres familie. De krevde hevn for det de mente hadde kastet skam over dem.

For å gjenopprette æren bestemte det lokale stammerådet av eldre at Mukhtar Mai skulle bli voldtatt i henhold til tradisjonen «Karo Kari», og derved kaste mer skam over hennes familie.

«Karo Kari» innebærer at kvinner kan giftes bort, voldtas eller drepes for å gjenreise en families ære, og tradisjonen lever fortsatt i små landsbysamfunn og antall voldtekter og drap rapportert som følge av denne er øknede, forteller en pakistansk menneskerettighetsorganisasjon.

Voldtatt for familiens ære | ABC Nyheter

Mukhtar Mai ble voldtatt av fire menn foran flere hundre landsbybeboere, deriblant sin egen far, som måtte stå hjelpeløs å se på.

Hun gjorde stikk i strid med hva de hadde forventet, at hun ville ta sitt eget liv i skam, hun politianmeldte forholdet

Hun ble motarbeidet, overvåket og kritisert av myndighetene.

2005 nektet president Pervez Musharraf, henne utreisetillatelse. En lokal journalist tok tak i saken og notisen om hendelsen ble plukket opp av den Pulitzer Prize-vinnende journalisten Nicholas D. Kristof fra New York Times. Med internasjonal oppmerksomhet ble myndighetene tvunget til å forfølge saken.

Hun er blitt et internationalt symbol på kvinners rettigheter

En liten kvinne med et stort mot…..

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Noen som husker denne ?

av Siskan Lagret under: 1 on februar 1st, 2010

god-natt_19702210

Sv: sang om årets 12 måneder

Januar:
(mel. Bjelleklang)
Jeg heter januar, og jeg er svært til kar
Og kommer jeg så må du ikke gå med nesa bar
Men gaver kan jeg gi, hvis du vil stå på ski
så strør jeg snø på vei og sti, i bakkehell og li

Februar:
(mel. Bjelleklang, forts)
Hu og hei, du og jeg
danser dagen lang
Januar og februar har fest og bjelleklang
Snø og sno har vi to
hvis du liker det
Vil du heller ha litt sol, så vent på nummer tre

Mars:
(mel. Hui hei kor det er vel friskt og lett uppå fjellet)
Jeg heter mars og kan være stri
Oppå fjellet, oppå fjellet
Men solskinn kan det jo også bli
Oppå fjellet, oppå fjellet
Hvis jeg er heldig med vind og vær
så ser du gåsunger her og der
Nedi hellet, nedi hellet

April:
(mel. Blåveispiken)
Den siste snøen som fins i skaret
den tiner jeg for jeg er april
Jeg gir deg blåveis i bekkefaret
og regn og solskinn og mere til

Mai
(mel. Norge i rødt, hvitt og blått)
Men det er nå vel jeg som tar prisen
Hva du nå av de andre har fått
Det er jeg som kan vifte i brisen
med et flagg som er rødt, hvitt og blått!
Jeg har bjørker med slør over stammen
Jeg har vårmuld til alt som vil gro
Jeg har allting som holder oss sammen
i det landet der nordmenn skal bo

Juni:
(mel. Steinrøysa neri bakken)
Når mai er forbi, så ta deg en tur
til steinrøysa neri bakken
Der blomstrer det nyperoser i ur
ved steinrøysa neri bakken
Og blåklokka står og ringler i kratt
når bålet er tent en midtsommersnatt
blir juni en drøm som du finner att
i steinrøysa neri bakken

Juli:
(mel. Sol ute, sol inne)
Sol ute, sol inne
ta et bad der det er å finne
plump uti dammen
Sol nede, sol oppe
gå på brettet og prøv å hoppe
plump uti dammen
Juli har ferie, kom igjen
finn melodien og hold på den
Sol ute, sol inne
ta et bad der det er å finne
Plump, alle sammen!

August:
(mel. Nøtterøvalsen)
Men i august kan du få
litt bær å leske deg på
Det skinner rødt i rødt
det blinker blått i blått
ja hele heia er blå
Så ta med bøtter og spann
og kom igjen alle mann
Gå tur i skau og li
og du vil sikkert si
august har mye å gi!

September:
(mel. Nisser og Dverge)
Jeg gir deg gaver
bugnende haver
epler og pærer og plommer i fleng
Plukk kantareller
rips og moreller
Gaver og grøde fra åker og eng

Oktober:
(mel. Du og jeg og vi to)
Samme hva du heter
spiser du poteter
og nå kan du bukke ryggen din og plukke
Vi skal være flinke, siden kan vi vinke
Nå har vi poteter hele året rundt

November:
(mel. I Østen stiger solen opp)
November er så trist og grå
men nyttig likevel
For nå må barna tenke på
å lage moro selv

Desember:
(mel. O’ jul med din glede)
Når dagen er mørkest så vet vi en sang
Vi hilser den alle velkommen
Som barna har ønsket så mangen en gang
ti tusende ganger velkommen

Vi klapper i hendene
vi synger og vi ler
så glad er vi, så glad er vi
Vi svinger oss i kretsen og neier
og bukker!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00