Jeg nekter å la han vinne…….

av Siskan Lagret under: 1 on januar 30th, 2010

Jeg har tidligere utrykkt at jeg ikke er en veldig stor fan av elektroniske spill, men i dag føyde jeg min sønn og gikk med på å spille med han. Jeg er totalt talentløs når det kommer til fjernkontroller og duppedingser, men fikk vist etterhvert dreisen på det hele og jr ble skikkelig sur.

Jr mente at jeg skulle tape med vilje, gjøre meg dårligere en det jeg var og la han være den som bestandig vant, men noe skurret i meg ved den tanken.

Jeg skjønner tanken bak at man bør oppmuntre sine barn og la de vinne enkelte ganger, men hver eneste gang?

I livet må man lære seg og vinne OG å tape, er det da riktig å bygge opp falske forhåpninger hos våre barn ved å bevisst “jukse” slik at de fremmstår som vinnere?

Jeg mener nei. Ja de kan sikkert gå lei og nekte å spille hvis de ikke vinner, men slik er livet, man møter nederlag, man er ikke alltid best og er det ikke viktigere å lære barna sine å takkle et nederlag?

La dem vite at det alltid finnes en ny sjangse, en ny mulighet som kan gi dem bedre resultater, hvis man øver! I virkeligheten er det jo slik at de voksne er bedre en barna på ting, hvorfor skal man da la de tro at de kan matche en voksen?

Har barn vondt av å se opp til voksne, ønske at de var like gode som de voksne, nei sier jeg. At man av og til kan se gjennom fingrene for å bygge opp deres selvtillit er forståelig, men vi skader dem jo hvis vi får dem til å tro at de er “uovervinnerlige”.

Hva er dine tanker om det å la barn vinne hele tiden……

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

HELSETRANSPORT, årets vits !!!

av Siskan Lagret under: 1 on januar 29th, 2010

Det virket jo så operativt og sikkert med denne helsetransporten, men jaggu meg tok man fullstendig feil…..

Jeg skulle på sykeuset i går og kan av “ymse” orsaker ikke ta offentlig transport .Jeg ble hentet et kvarter for sent enda turen var bestillt før klokken ett dagen før.

Vi var kommet et godt stykke da sjåføren bestemte seg for å runge opp sykehuset for å gi beskjed om at vi ble forsinket da kjørekontoret hadde beregnet for liten tid på turen.

Sykehuset kunne da opplyse at min medpassasjer ikke hadde time på sykehuset. Damen satt med innkallelsen i hånden og sykehuset innrømmet etter 20 minutter at hun var feilaktig innkallt. Hva velger så sjåføren å gjøre?

Jo han kontaktet en ny taxi som han kjørte tilbake for å møte slik at denne damen skulle komme seg hjem igjen. DET resulterte i at jeg kom en halv time forsent til timen min og undersøkelsen som jeg har ventet på i fire måneder ble slurvete fordi man skulle holde tidskjemaet.

Greit nok det, men når jeg så ringer for å få en taxi til returen begynte helvete. Siden jeg lider av sosial angst er det et helvete å bli8 stående ute blandt mennesker i en lobby, men jeg var fast bestemt på at dette skulle jeg klare.

Det gikk 3 timer og 40 min før jeg fikk taxien jeg ble opplyst om skulle være der innen et kvarter. Det ble mange samtaler med pasienttransporten og hver gang hadde de en ny undskyldning.

Det endte med at jeg ble så syk at jeg så vidt klarte kjøreturen på en time hjem og da taxisjåføren stoppet opp og gjorde et personlig ærend som tok 20 min var det like før jeg klikket.

Er det virkelig meningen at man skal utsettes for en slik behandling når man er syk? Er helsen til hver enkelt likegyldig, skal man tåle alt pga systemsvikt? Da sjåføren i tilegg bedyret at det var han som burdte være sinna som hadde fått hele dagen sin ødelagt pga venting var det like før jeg slo…….

I tilegg var han så frekk at han kranglet med meg om at jeg måtte gi han koden til kredittkortet for å få betalt egenandelen for turen.

Er det virkelig slik samfunnet ønsker at syke mennesker skal behandles, verre en kveg! Jeg er rystet, for ikke å snakke om de smertene dette har påført meg, denne opplevelsen nærmest invalidiserte meg, spesiellt fordi jeg ikke hadde med meg smertestillende og ble borte i ni timer……

Skal man virkelig kalle en slik behandling for helsetransport ?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Det var ekkoet av din stemme……

av Siskan Lagret under: 1 on januar 25th, 2010

928334_20070712_screen002

Det slo meg plutselig her jeg satt å tenkte igjennom hva som førte til det siste selvmordsforsøket. Jeg hadde snakket med Argus før på dagen og var i tålelig opptimistisk humør, hadde ting klart for meg, hvordan veien måtte gå videre.

Men noe gikk galt. Noe gikk forferdelig galt den kvelden/natten. Kanskje var det for at jeg ble alene noen timer, kanskje var det dråpen som skulle til som ble sagt i løpet av kvelden.

Alikevell vet jeg at det var ikke noen av disse tingene som førte til at jeg tok en overdose, det var deg…… Det var dine ord som klang i hodet mitt den natten. Det ultimate nederlag, alt jeg hadde kjempet for var å være en god mor og der og da følte jeg at jeg hadde sviktet så grovt.

Så kom den, lirekassen. Du har manet det til meg i mange år, “hvis jeg skulle levd i en hverdag som deg så hadde jeg tatt livet av meg for lenge siden”.

Det var som et ekko. Det var alt jeg trengte å “høre” for å bestemme meg for at verden var ikke for meg. Jeg hadde misslyktes i absolutt alt. Jeg hørte ekkoet av sangen, “vi kaller deg nullet, du tar aldrig gullet, en taper som ingen vil ha”.

Alle dere tre burdte være ute fra livet mitt men barn ønsker seg så sårt annerkjennelse fra sine foreldre, men man kan ikke bruke resten av livet på å vente på noe som sansynligvis aldri kommer…….

Da har man kastet bort det livet man kunne levd, deres annerkjennelse, hva betyr egentlig det når man vet at de er rape gal. At de tenker kun på seg selv og sine følelser. De VIL aldri forandre seg og jeg må slutte å håpe og heller finne trygghet i hvem JEG er og gi fullstendig FAEN i hvem DE er.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Til deg Kathrine……

av Siskan Lagret under: 1 on januar 25th, 2010

Min  sønn ville ha det mye bedre sammen med sin fantastiske stemor, for hun er virkelig fantastisk! Hun gjør alle de tingene som jeg skulle ønske jeg hadde krefter til.

Hun er kjærlig, hun setter grenser og jeg vet at hun elsker min sønn som sin egen. Hun har vært der så lenge sønnen min kan huske og jeg vet at hun alltid kommer til å ivareta hans beste. Hun er en fantastisk mor og hennes store sorg er at hun ikke kunne få egne barn.

Jeg unner henne det av hele mitt hjerte, å være mor på heltid. Kunne gjøre alle de tingene man har lyst til, men som ikke lar seg gjøre bare i løpet av en helg.

Jeg vet at min sønn er omgitt av to kjærlige foreldre og hjertet mitt fryder seg for han er elsket og ivaretatt.

JA jeg er mammaen hans og elsker han ubetinget men det er så godt å vite at han er elsket av en annen mamma også . At jeg kan stole på henne, at jeg vet at hun elsker min sønn betingelsesløst, at vi kan dele på “mammarollen” begge to.

Jeg er utrolig takknemmelig kjære Kathrine, du er alt det jeg skulle ønske jeg kunne være. Energisk, oppfinnsom, iniativrik, akkurat en slik mamma en aktiv åtteåring trenger.

Å jeg er bare glad. Det finnes ingen vonde følelser, jeg er bare takknemmelig for at min sønn har en person som henne i sitt liv.

For du er den fødte mamma Kathrine, husk alltid det…..

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Det gjør så vondt !!!

av Siskan Lagret under: 1 on januar 17th, 2010

Cold_Sadness_by_drherbey

Jeg gråter som om hjertet har bristet, dette er det vondeste jeg i mitt liv har opplevd .Å se lillemann gå i dag, jeg har ikke ord for hvor vondt det gjør…….

Helgen var slutt før den fikk begynt, som om man bare knipset, så var det på tide for han å dra igjen. Overgangen har gått utrolig glatt for lillemann, skoleskifte, venner, ny familiesituasjon, men i dag er første gangen han har sagt at han savner venner og det å bo her.

Stakkars lille hjertet mitt. Det føles som om jeg revner innvendig, får ikke puste, får kvelningsfornemmelser….. Alt jeg ville i hele verden var å være den beste mammaen han kunne ha, men jeg føler meg ikke akkurat slik nå, selv om jeg vet at jeg har gjort det beste for han.

Jeg raser mot all uretten, all djevelskapet som jeg har vært igjennom, inni  meg skriker det bare et stort HVORFOR !!!!

Jeg klarte ikke en gang å holde tårene tilbake til han hadde reist, det var umulig, jeg beklager at du måtte se mamma gråte skatt…….

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Jeg vil ha SERTIFISERTE foreldre

av Siskan Lagret under: 1 on januar 16th, 2010

0_0_0_0_442_302_library_4914

Hvorfor krever vi sertifikat på bil, men ikke for å ha barn .Det er ihvertfall et bedre utgangspunkt for å bli en god foreldre om man må opp til teoretisk prøve og ta noen “kjøretimer” med en data dukke for å få “lappen”
Det er farlig å opperere store kjøretøy, men det er mye skumlere å la noen slippe til som kan ødelegge et barnesinn.
Alle barn trenger foreldre med god kompetanse og et hav av kjærlighet……

JA til sertifiserte foreldre !!!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Nam her var det mye dop !

av Siskan Lagret under: 1 on januar 15th, 2010

Beskriver barnevernet som rusmareritt – VG Nett

Jeg visste at mange instutisjoner for rusmissbrukere flommer over av tilbud om forskjellig dop. Kontrollene etter utgang er en vits og de som kommer på besøk kan lett smugle inn dop.

Så hva er egentlig vitsen med disse instutisjonene hvis hensikten med å være der enkelte ganger fører til et utvidet reportuar av dopbruk. Vi vet at det smugles inn i fengsel, på barneversnunstutisjoner og på plasser for avrusning av stoffmissbrukere.

Man hører om ansatte uten adekvat utdannelse, tidligere straffedømte som skal “oppdra” barn på barnehjem, hva faen er det som skjer i samfunnet vårt. Å man går å lurer på hvorfor det stadig blir flere kriminelle og flere rusmissbrukere?

Vel det første som må gjøres er i alle fall å stoppe innførselen, men hvordan? Ved rønken, med hunder, med total stripp på alle som skal inn eller ut. I noen av tilfellene er det jo utro tjenere som sørger for stoff og da bør vel de ansatte ha samme rutiner som de innsatte og besøkende.

Hvis man ikke tar noen grep, hvorfor skal det da drives instutisjoner og spesielle avrusningsplasser når det er enklere å få tak i stoff innenfor instutisjonen en utenfor.

For min egen del kan jeg bare utale meg om mitt instutisjonsopphold på Lier og det manglet ikke på tilbud der heller, der gikk det selfølgelig mest i piller.  Dette til tross for at man ikke kan ha en eske med ibux eller paracet blandt dine egene saker.

Å avgi prøver ukentlig bør vel være en selfølge for å følge med hver enkelt, men det koster mye penger med slike tester.

Så hva gjør man? Hvor starter man med å rydde opp i disse problemene, lar de seg virkelig rydde opp i ?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Latterlig straff for tortur av barn…..

av Siskan Lagret under: 1 on januar 13th, 2010

Foreldrene på 23 og 24 år som ble holdt ansvarlige for å ha mishandlet sine egne barn, er i Oslo tingrett dømt til fengsel i henholdsvis 2 år og 6 måneder og 3 år og 6 måneder.

Familiefaren ble idømt den lengste fengselsstraffen. For kvinnen ble ett år av dommen på 2 år og 6 måneder gjort betinget.

Den 24 år gamle mannen anket dommen på stedet.

Retten konkluderte med at skadene på de to barna var alvorlige og at de var påført av foreldrene. Datteren var bare ett år da hun skal blitt påført så alvorlige hodeskader at de var livstruende, og har gitt henne varig hjerneskade. Den to år eldre sønnen ble påført brudd og skader som resultat av vold over lang tid. Retten mener det er bevist at de tiltalte skal ha utført volden med slag eller støt mot hardt underlag.

Begge foreldrene ble tiltalt for medvirkning siden mishandlingen skal ha foregått over tid, at de er begått mot en forsvarsløs person og uprovosert.

Skadene som er avdekket skal ha blitt påført barna helt fra de var nyfødt og fram til januar 2008.

Foreldrene har hele tiden nektet straffskyld og deres forklaring i retten går ut på at det er en venn av barna som med et kosedyr har påført dem skadene.

Tiltalen inneholdt en såkalt medvirkningstiltale, det vil si at begge foreldrene ble holdt ansvarlige for mishandlingen.

Aktor hadde lagt ned påstand om tre år og seks måneders fengsel for begge de to foreldrene.

(© NTB 13.01.2010 kl. 16:00, Sist oppdatert 13.01.2010 kl. 16:00)


Hvorfor i all verden har disse menneskene fått barn?

Vi krever ingen kvaliteter av de som ønsker å bli foreldre mens vi i samfunnet ellers må ha utdannelse og erfaring for å kunne utføre spesielle oppgaver. Foreldre kan all slags “idioter” bli…….

Er det ikke på tide å sette krav til fremtidens foreldre når man ser hvordan ting utvikkler seg, hvor mange barn som lider, hva med alle dem som fortsetter “familietradisjonene” blir kriminelle, stoffmissbrukere, prostituerte,alkoholikere, voldelige……

Er det overhodet mulig å “sjekke” om man er godt eller dårlig egnet som foreldre, man får jo ikke samme følelsen for en dukke som man gjør med et levende barn. Men dog, ville det ikke avsløre hvem som forsømmer “pliktene” sine, jeg tror man vil finne akkurat den samme holdningen til egne barn.

Bør hvem som helst få bli foreldre ?

Foreldrepar dømt i mishandlingssak – VG Nett

Er virkelig straffen dette foreldre paret har fått streng nok i forhold til at de har ødelagt barnet sitt slik at det har fått hjerneskade, gutten har hatt flere brudd over lengre tid. Det er skandaløst med slike milde dommer når det er forsvarsløse barn vi snakker om. Lurer på hva straffen ville blitt hvis personene var voksne ……

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Et gledelig gjensyn !

av Siskan Lagret under: 1 on januar 12th, 2010

Jeg håper ikke du kjenner igjen bildet, men du leser neppe her! Å se deg igjen både på video og bilder etter femten år gjorde noe med meg. Det fikk meg til å tenke, på alt du rådet meg til da vi hadde kontakt. Det som jeg bare slo fra meg uten å innse hvor egoistisk jeg fremmstod.

Kontakten var ubeskrivelig. Det er første og eneste gang jeg har følt at jeg ikke touchet gulvet mens vi danset. Vi var like ivrige, like betatt og sjokkert over hvor fort følelser kan oppstå.

Men jeg ødela det .Ikke med vilje, med usikkerhet på at noen virkelig ville meg godt uten baktanker. Jeg skulle aldrig ha tvilt, jeg skulle sett forbi min egen egoisme og det er hva jeg gjør nå. Å se deg så avslappet med det du elsker, men dine barn varmer hjertet mitt, for du har det bra, det er alt som betyr noe.

Din lykke holder min kjærlighet til deg levende………………..

Bare du har det godt, er elsket, elsker tilbake så er det den største gaven jeg kan få.

Jeg håper at du en gang kan forstå hvorfor, at jeg aldri ville, men at jeg fryder meg over at du lever et liv i kjærlighet. Det er så mye, så mye som du ikke vet ……

Jeg håper virkelig jeg en gang kan få lov til å forklare hvorfor jeg fremdeles elsker deg……………..

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Det skal du gi FAEN i !

av Siskan Lagret under: 1 on januar 11th, 2010

Hva er det med alle disse som hele tiden må påpeke at noen sitter mye på nettet, har du ikke et liv, nerd, taper osv hagler av og til rundt enkelte debatanter her inne, hvorfor?

Er man virkelig en taper fordi man prøver å delta i samfunnet via nettet, kanskje den eneste måten man orker å ha kontakt med mennesker på. Mange lider av sosial angs av forskjellig grad og føler at de “lever” er “sosial” inne på nettet fordi de er avskåret fra menneskelig kontakt i mange tilfeller.

Hvorfor skal man bli sett ned på fordi man velger internett som sin kanal ut til omverden?

Personer med sosial angst har en sterk angst for å gjøre noe sammen med andre. De har vansker med å holde en normal samtale og ønsker ikke noen form for oppmerksomhet rettet mot seg.

Angsten blir ofte utløst i hvis vedkommende må…:

- snakke når flere mennesker er samlet, for eksempel i et selskap, på jobben eller skolen
- spise eller drikke på offentlige steder, som på kafeer, restauranter eller kantiner
- utføre noe når andre kan se eller høre det
- kommunisere eller komme i kontakt med andre mennesker

Slike og andre sosiale situasjoner kan utløse:

- skjelving
- rødme
- svette
- kvalme
- diaré
- hodepine
- munntørrhet

Når man blir fysisk syk av å omgås andre mennesker er det ikke lett å kunne ytre sine meninger, for man har dem selv om man ikke tør ytre dem “offentlig”.  Det er ikke fordi man ikke vil omgås mennesker, det er fordi man ikke klarer, så hvorfor må det bli sett ned på ?

Det er en sykdom, på lik linje med andre sykdommer

Hva med å vise litt respekt

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00