Vi trenger en fast hånd!

av Siskan Lagret under: 1 on august 31st, 2009

I årtier har “oppskriften” på lydige barn vært en fast hånd, eller helst en fast og kjærlig hånd og mange mener i dag at man forstår seg ihjel på barna. Man skal ikke vise negativ adferd oppmerksomhet, men hvordan får man da korrigert den.

Jo, man venter til “anfallet” er over og setter seg ned å forklarer barnet at det ikke kan oppføre seg slik, men er det virkelig nok. Hvor mange barn tar til seg slike korreksjoner? Lurer vi egentlig ikke oss selv ved å tro at barnets adferd lar seg så lett korrigere.

Vi har sett programmer men nanny og barn som oppfører slik jeg aldri kunne drømt om i mine villeste fantasier. Grepene deres er jo enkle, men de er faste .De gir ikke etter uansett hvor rebelsk barnet oppfører seg, de står løpet ut, viser hvem som bestemmer.

Er det blitt slik at mange foreldre ikke har energi til å være den faste hånden, men gir alt for ofte etter for å få noen etterlenktede minutter med fred og ro!

Mange har blitt styrt med en fast men langt fra kjærlig hånd og det har satt sine spor i mange som i dag selv er foreldre .Er det for lett å bli dumsnill,glemme barnets grunnleggende behov for rammer og regler i et forsøk på å kompansere for de mangler de selv hadde under oppveksten?

Kjøper vi barnas velvilje i alt for mange situasjoner for å unngå energi krevende konflikter? I samtlige programmer jeg har sett om barns negative adferd så er foreldrene problemet ikke barna.

Ønsketenkningen er jo å kunne lage et slags sikkerhetsnett for alle barn, alle som ønsker å bli foreldre må ta sertifikat!!!    Man må ha lært seg nødvendigheten av en fast hånd….

Hva synes du ?

Siskan

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Ut av tausheten.

av Siskan Lagret under: 1 on august 30th, 2009

Det snakkes som regel ikke så høyt om menn som er blitt seksuellt missbrukt .Av en eller annen grunn er overgrep mot menn ennå mere tabubelagt en kvinner som har lidd under missbruk. Hvorfor? Er det fordi man forventer at gutter/menn skal kunne bære dette på en annen måte .De er jo tøffere,hardere og bare biter tenna sammen!

Sånn er ikke sannheten .Sannheten er at dette er barn .Barn som opplever akkurat det samme overgrepet men som i tilegg står i skyggene å ser at kvinner høster forståelse og empati når de forteller sin historie. Det er et emne jeg vil tro ikke blir tatt opp i kameratgjengen. Kanskje som voksen, men neppe i ungdomstiden. Jenter har ofte en vennine de kan betro seg til, selv om skammen sitter dypt inne og gjør det vanskelig å snakke om.

Igjen blir altså belastningen ofte større for det mannlige kjønn ,da noen å betro seg til mangler i deres tilværelse. Jeg sier ikke at jenter ikke blir like traumatisert, men at gutter har vanskeligere for å finne en kilde å få snakket om problemet.

Seksuellt missbruk er noe som er vanskelig å snakke med en partner om uansett kjønn, man vet aldri hvilken reaksjon man kan forvente seg .Hvis man forventer forståelse og møter uforstand og skepsis kan det være utrolig ødeleggende for videre seksuelle relasjoner.

Nå er jeg ikke mann, så jeg synes en mann skal få lov til å fortelle sin historie, den fortjener virkelig å bli lest……..

Ut av tausheten – magasinet – Dagbladet.no

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Det var selve livet…..

av Siskan Lagret under: 1 on august 26th, 2009

Vi prøver å leve i nuet, men er ikke sannheten at nuet er så travel at vi skjelden er tilstede i øyeblikket? Hjernen vår er allerede i gang med å planlegge neste punkt på agendaen og man er ikke bevist på det man deltar på der og da.

Man jager hele tiden etter smutthull. Tid , bare man hadde tid nok så er det så masse man kunne gjort. Hvordan prioriterer man. Er kravene så store at familietid er i ferd med å forsvinne helt. Er timetabeller og aktiviteter i ferd med å ødelegge kjernefamilien.

Hvis man ikke tilbringer tid sammen, hvordan kan man da ha en nær relasjon? Unger/ungdommer utvikkler seg hele tiden, men har foreldrene virkelig tid til å legge merke til det!

Er alle disse materalistiske godene virkelig verdt konsekvensene det har for samholdet i familier. Er alle aktivitetene virkelig nødvendige, eller kunne man funnet et substitutt som førte til samhold og trivsel innenfor familien.

Jeg føler stadig at tiden flyr fra meg. Ukene går for fort, tiden blir borte, men jeg kjemper for å leve i nuet. Det er her og nå jeg kan forme/utvikkle mitt barn .Det er her og nå jeg kan være til stedet for han, lære han om livets oppturer og nedurer, livet ER ikke en dans på roser og våre barn fortjener å bli forberedt på hvor hardt livet kan være.

Det er godt å ha så mye erfaring fra livets realiteter. Ingen av mine tre barn (et ekte, et fra fortiden og en nettsønn) skal noensinne møte fordømmelse for sine handlinger. Livet består i å forklare konsekvenser av handlinger, ikke fordømme handlingen.

Man skal ikke bortforklare et barns problem, man skal prøve å forstå å rettlede så godt man kan . Han/hun lever i sin virkelighet, det må respekteres og taes på alvor. Vi trenger alle vår helt spesielle egene psfære, vi er alle unike…..

Siskan

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Nei takk, jeg er allergisk !!!

av Siskan Lagret under: 1 on august 21st, 2009

Nei takk jeg er allergisk,svarte jeg da mannen fra AP ville gi meg en rød rose .Forskrekket spurte han “mot roser” ! “Nei” svarte jeg og blunket “mot arbeiderpartiet :) Han smilte tilbake……

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

400 barn i Norge er bostedsløse !

av Siskan Lagret under: 1 on august 19th, 2009

Opplyser TV2 nyhetene i kveld. Det er stort sett aleneforeldre og de fleste kvinner. Skal det virkelig være nødt til å bli helt amerikanske tilstander før man reagerer i dette landet.

Tallet totalt har passert over 6100 mennesker som er bostedsløse i Norge. Frelsesarmeen merker sterk pågang fra barnefamilier som har problemer med å få endene til å møtes.

En liten oppfordring, hør med frelsesarmeen,blåkors,røde kors eller fattighuset .Barnevernet tar imot pent brukte ting. Gi bort,ikke kast .Noe som ikke er av verdi for deg kan være av stor verdi for  andre

Et barn uten noe hjem, en mor uten et sted å kalle sitt eget, tragisk ……

Klem siskan

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Tusenvis av ekstra elever møtte opp til skolestart !

av Siskan Lagret under: 1 on august 19th, 2009

Elevene var ikke blitt informert

Så får man jo bare håpe at de som ikke har skoleplass blir sendt på dør…….

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Lommemannen motanmelder offer !

av Siskan Lagret under: 1 on august 19th, 2009

Lommemann-siktet anmelder 17-åring – VG Nett om Lommemannen

I følge lommemannen har den nå 17 år gamle gutten kommet med uriktige og sterkt overdrevne utalelser til politiet. Han mener overgrepet langt fra var av en slik alvorlighetsgrad som offeret nå påstår og mot anmelder 17 åringen.

Nå er det vel meget sannsynlig at en 17 åring klarer å komme med en mye mere detaljert forklaring en ett barn på syv år som nettopp har vært utsatt for overgrep. Det er forunderlig hvordan lommemannen selv klarer å holde rede på hva som er blitt gjort, han har jo endel offer å huske!

Det som virkelig er trist er at ingen voksne fikk anledning til å stikke hånden i lommen din, de hadde garantert røsket med seg det de fant nedi lommen din.

Med tanke på hvor mange barn han har forgrepet seg mot så skjønner jeg ikke dette utspillet hans, det vekker ingen positive følelser for mannen at han i tilegg til å forgripe seg anmelder barnet for falsk forklaring.

Hva med å ta den straffen man får når man vet at ikke alle overgrepene en gang er meldt inn til politiet. Hva med å bøye hodet i skam i stedet for å gå til frontalangrep mot et offer man selv har skadet.

Det virker på meg som om denne mannen fremdeles ikke skjønner omfanget av de skadene han har forvoldt små barn, skam deg…………………

Siskan

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Veien livet tok

av Siskan Lagret under: 1 on august 17th, 2009

Det er rart å tenke på hvilke vendinger livet kan ta. Jeg var så overbevist om at jeg ville være i livet ditt hele tiden ,men slik gikk det ikke.

Jeg har lest, jeg har grått for alle de tingene hjertet mitt ønsket at du ikke skulle oppleve.Jeg er stolt som en “hane” ,du er blitt et fantastisk menneske. Hadde du bare sluppet unna all ensomheten,mobbingen og tvilene på deg selv, hadde du bare sluppet unna å være den som var voksen.

Alle de sorger jeg ville skåne deg mot har desverre påvirket deg. Å lese dine ord, føle din smerte, hele meg bare ønsker at jeg hadde vært der. At jeg kunne fjernet all usikkerheten,alt det vonde som jeg ønsket å beskytte deg fra.

Jeg har så stor tro på at vi endelig har møttes for å få fremtiden sammen. Jeg vil at du skal vite at jeg kommer aldri mere til å svikte, du er hjertet mitt. Det lille gullet som jeg elsket helt fra du lå i magen til mammaen din, som jeg ønsket så sterkt å beskytte fra alle verdens onder.

Du er så klok. Du sier til meg at vi må glemme fortiden og satse på fremtiden, selv om du har vonde minner. Du kommer aldri til å forstå hvor sterkt jeg ønsker at de minnene ikke var dine. At livet ditt ville blitt som jeg ønsket. Trygghet,kjærlighet,stabilitet og sjelefred.

Du traff meg mitt i hjertet med din bønn om å ikke skape flere konflikter i ditt indre. For deg skatt gjør jeg hva som helst!

Jeg og sønnen min har snakket masse om deg i dag og han vil gjerne møte din bror, han savner søsken.

Min kjærlighet til deg vil aldri ta slutt, når den først er skapt vil den aldri dø……….

Den har vært i nitten år og den vil bestå for alltid.

Hjertet mitt. Endelig er du i livet mitt igjen

Nuss på nåssån

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Nå kan du sultefore kona hvis du ikke får sex !

av Siskan Lagret under: 1 on august 17th, 2009

Vel og merke hvis du er sjiamuslim og bor i Afganistan.

Karzai undertegnet omstridt familielov – VG Nett om Afghanistan

Det er en tragedie for kvinnene at denne avtalen er blitt undertegnet. Som om restriksjonene ikke var store nok for afganske kvinner så skal de nå sultefores hvis de ikke har sex hver fjerde dag med sin ektemann.

Hvordan skal verden gå fremover når man i mange land innfører lover som hører til oldtiden?  Hva er det som gjør disse mennene så mye svakere en vestlige menn slik at de må ty til barbariske trussler for å kunne kontrollere sin kone(r).

Hvorfor tar de til seg alt det nye tekniske som verden produserer samtidig som de tviholder på lover som pr i dag er hinsides alt som heter fornuft? Jeg leser og leser,prøver å forstå, men jeg forstår ikke.

Hadde det ikke vært for at jeg sikkert ville havnet i fengsel (klarer jo ikke holde kjeft) skulle jeg reist en tur til Iran/Afganinstan for å snakke med kvinner .Høre fra deres egen munn hvordan de oppfatter sitt liv og sin hverdag.

Det er noe med at mange ikke ønsker forandring. De vil ha det som er kjent og tryggt, de vil ikke ha hjelp til å forandre sin livssituasjon for det er å bevege seg ut på ukjente veier.

Å er det en ting jeg har lært, så er det at manikke kan hjelpe noen som mener de ikke har behov for hjelp.

Siskan

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Jeg gråter

av Siskan Lagret under: 1 on august 16th, 2009

Jeg sviktet. Jeg lot mine egene følelser telle mer en dine .Jeg hadde lovet deg å alltid være der og jeg sviktet. Sviktet fordi jeg ikke klarte å legge bak meg sårende ord, et vennskap som slo sprekker. Men jeg ville aldri at du skulle lide under det skatt.

Kanskje hvis jeg hadde vært mere moden så ville jeg forstått at du var viktigere en å nekte å svelge en kamelhårball for å være der for deg. Jeg skjemmes! Skjemmes fordi jeg ikke forstod hvor viktig det var at jeg fremdeles var deg for deg. Akkurat nå forakter jeg meg selv for min egoisme, det var DU og DITT beste som burdte vært min prioritet.

Å få innblikk i ditt liv si8den jeg forlot gjør meg full av skam. Kanskje kunne ting ha vært anerledes hvir jeg hadde svelget min stolthet. Jeg ble ikke den klippen jeg så gjerne ville være for deg .Den som alltid var der. I stedet forsvant jeg og sviktet mine løfter til deg.

Å se deg nå får hjertet mitt til å juble. Knusbedårende er akkurat det du er. Du er smart, du er moden,du reflekterer, du reagerer, jeg er så stolt av deg skatt! Jeg har alltid følt at din livsti kommer til å føre deg rett dit du hører hjemme, hoss de som har noe de skulle sagt i vårt samfunn.

Jeg er så stolt av din empati og din forståelse for ting som ikke er kjent for deg. Du berører så mange mennesker med din herlige personlighet og jeg håper du tar til deg hvor spesiell du er og hvor moden du er for dine nitten år.

Jeg sier det igjen, jeg er SÅ stolt av deg skatten min. Å få denne tiden med deg har åpnet hjertet mitt igjen. Du er ikke lengre “missing” endelig er du her du “min datter”. Jeg føler at jeg endelig kan begynne å leve igjen, hjertet er 98% helt og det er helt opp til meg om det skal bli 100%.

Kanskje det er på tide å la hatet forsvinne

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00