La meg få dø en verdig død, ikke pin meg !

av Siskan Lagret under: 1 on september 30th, 2009

Jeg leser i dagens vg at flere har forsikkret seg for å kunne motta aktiv dødshjelp i Sveits hvis de synes livet blir uverdig å leve. Det har jeg full forståelse for, jeg skjønner ærlig talt ikke hvorfor dyr blir avvlivet for å slippe smerte, mens mennesker skal pines til det ytterste. Hva er poenget ?

Det er vel ingen hemmelighet at når kroppen får sterkere og sterkere smerte og morfindosene øker, så tar den jo kvelden til slutt ved å innta så høye doser. Så hvorfor er det tilatt å sakte men sikkert ta livet av mennesker fremfor å la dem få en stor dose og ingen flere smerter.

Hva er det som skremmer legeforeningen når det gjelder aktiv dødshjelp? Er det rollen som “bøddel” de vegrer å ta? Da tror jeg dere bekymrer dere unødig for det finnes mange mennesker som ville satt en sprøyte eller trukket ut kontakten for noen man visste ønsket å dø og ikke måtte gjennomgå et smertehelvete den siste tiden.

Hva med de pårørende + Hvilken belastning er det ikke for dem å se deres kjære sakte men sikkert bli redusert til en morfin junkie som nesten ikke vet hvem de selv er på slutten?

Hvorfor skal man være nødt til å bli holdt i livet når man har helt uverdige leveforhold? Hvorfor kan man ikke forstå at mange mennesker ikke vil gå igjennom et smertehelvete og se sine pårørende lide?

Terminal syke mennesker bør få muligheten til å velge sin egen død, hvorfor skal de lide når vi er humanitære mot dyr og avliver de hvis de lider ?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Unge uføre sliter !

av Siskan Lagret under: 1 on september 28th, 2009

VG Nett| Dine Penger : Unge uføre sliter

Ung ufør skal i følge tryggdeloven kvalifisere deg til å heve omtrent det samme beløpet i tryggd som om du ville vært i arbeidslivet når du blir ung ufør. Siden jeg har vært syk siden jeg var 23 klassifiserer jeg til denne uføretryggden.

Joda, jeg vet at mange ser på oss tryggdemotagere som svindlere og mennesker uten arbeidslyst, men så er ikke fakta! Jeg har gått kurs,prøvd ut jobber i forskjellige yrker, men det har ikke fungert da jeg aldri kan vite dagsformen!

Det er ikke mulig å si, ikke en gang antyde hvilken form jeg kommer til å være i når jeg våkner i morgen. Det er ingen arbeidsgivere som jeg vet om som gir jobb til en som kanskje kommer i morgen!

Jeg har stillt på jobb noen ganger uansett hvor syk jeg har vært, men det var jo ikke akkurat god publisitet for min arbeidsgiver! Jeg begynte å jobbe da jeg var 14, vaskejobb, men det var deilig å ha lommepenger.

Da jeg var atten hadde jeg tre ekstra jobber og noen ganger jobbet jeg 24 t for så å hvile i tilsvarende timer hvis det ikke var skole. Jeg vet jeg har prøvd , jeg har gitt alt, men det fungerte ikke .Jeg klarer å trumpe igjennom tre uker med fire arbeidsdager, men så kolapser kroppen og jeg har blitt liggende i bronkitt eller lungebetennelse.

Det tar tid å reloade kroppen når den er helt tømt for energi, men man vet heldigvis at det lar seg gjøre og streber etter ny energi.

Livet blir hva man gjør det til selv, sier mange, men hva når det finnes fysiske begrensninger? Man må uansett være sin egen lykkes smed og finne glede der den finnes. Ikke sette for høye mål, være realistisk samtidig som man lever i nuet!

Mange tryggdede gjør så godt de kan ut av det de mottar, men hvorfor synes så mange at de som er blitt ufør i ung alder ( tredobbelt så vanskelig som ufør nå til dags) skal være nødt til å leve med evige økonomiske bekymringer for noe de ikke er herre og mester over selv?

Saken er at unge uføre sliter! De klarer ikke løpende utgifter og havner som regel som gjeldslaver .Er samfunnet virkelig tjent med dette, eller betyr ikke deres levevilkår noe for dem som er så heldige å få være sunne og friske?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Jens, jeg har løsningen på fedme epedimien !

av Siskan Lagret under: 1 on september 25th, 2009

LEGO MAT !

Hvis man vil forbedre den generelle allmenhelsen er det flere ting som må komme på plass og det første er å forandre prisnivået på sunne og usunne matvarer. Vi ser en stadig økning i antall overvektige og jeg tror mye av det kan forklares ved at usunn mat er billigere en sunn mat.

Sosialklienter, tryggdede og pensjonister er nødt til å tenke kvanta ikke kvalitet og jeg vil si at noe er galt når det koster 19,50 for 1 1/2l melk og man får fire halvannenlitre med billigcola for samme prisen. Billigproduktene er ofte både fetere og med mye karbohydrater, noe som slettes ikke er bra for kroppen.

Barn som vokser opp med dårlig kosthold vil få dårlig helse og tannhelse. Hva er vitsen med å utsette regningen? De kommer jo til å bli en utgiftspost for staten i fremtiden når helsen svikter! Alle vet at dårlig kosthold fører til at man blir uopplagt og ofte trett, så går vi rundt å lurer på hvorfor resultatene på skolene blir dårligere og dårligere.

Trette og uopplagte barn er lite motagelig for kunnskap.

Hvis man hadde økt minstepensjonen så hadde kanskje flere sluppet å spare,spare,spare så de fryser seg syke i sine egne hjem fordi de ikke har råd til strømmen. I en tid da alt kommer i større og større forpakninger blir det vanskeligere for en ensom pensjonist å greie seg. Det har ved flere tilfeller blitt rapportert at eldre mennesker er blitt matforgiftet fordi de spiser bedervet mat, men de kommer fra en generasjon der det ikke var vanlig å sløse! Det er dyrere og kjøpe store forpakninger og det som ikke kan fryses blir dårlig før de får spist det opp.

Det gjelder å kunne samarbeide om å ta et fast grep om noe som byr på fremtidige kjempekostnader for staten. Næringslivet må komme på banen og det må jo kunne gå an å ta et felles løft for å bedre nordmenns helse!

For meg er det så enkelt å se hvilke tiltak som ville gagnet samfunnet, hvorfor er det så vanskelig å slutte å bare snakke om saken, gjør noe i stedet! Start dialog med næringslivet,sjekk muligheter for å kunne heve og senke priser.

Trodde solidaritet med folket lå vår rødgrønne regjering nært i hjertet !

Siskan

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Jeg hater disse “rumperytterne”

av Siskan Lagret under: 1 on september 22nd, 2009

Du vet, de som ligger klint oppi rumpa di og aldri har hørt om tusen og en ,tusen og to….

De stresser meg og for å være helt ærlig er det fristende å bare trø inn bremsene og gi dem en liten sjokkopplevelse. Jeg skjønner bare ikke vitsen med å legge seg klin oppi ræva på bilen foran, vi har jo lært en gang på teorikurs at det finnes noe som heter bremselengde!

Så er du en av disse “rumperytterne” kan det jo hende det ender helt “ræva” for deg!

Blir du stresset av disse “rumperytterne”, eller synes du det er helt greit å ha hale når du kjører ?

Klem siskan:)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Han hadde stav(er)

av Siskan Lagret under: 1 on september 21st, 2009

Jeg satt i mine egene tanker og filosoferte over dette med tankers kraft .Det er jo utrolig hvordan man kan oppleve at ting ordner seg akkurat slik man har tenkt og blikket var låst til asfalten på veibanen. Plutselig var det noe som fanget oppmerksomheten min, staver, rettere sagt skistaver!

Blikket gled fra stavene og oppover lekkre ben og haken datt helt ned når det viste seg at han hadde på seg bare en lysegrønn gammeldags badedrakt for menn……    Bronsebrun og smilende, kostet meg nesten en tur i midtrabatten, hehe   Hmmm, mon tro om den tanken har lurt i underbevissheten …….

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Tidlig krøkes den som god kriminell skal bli !

av Siskan Lagret under: 1 on september 21st, 2009

BARN I FENGSEL – Barn isolert i 105 dager – Nettavisen

Man snakker stadig om at man trenger bedre rehabilitering av kriminelle som soner i norske fengsler, men hva med disse barna som blir plassert sammen med gjengangere i systemet.

Det røykes hasj på cellene og de unge får gode råd om hvordan de kan forbedre sine kriminelle ferdigheter, er dette rehabilitering ?

Siskan

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Nyheter som gikk alt for fort i glemmeboken……..

av Siskan Lagret under: 1 on september 19th, 2009

 • http://www.vg.no/nyheter/uten-annonser/artikkel.php?artid=185445

  Synet som møtte dem var rystende: Inne på et lite stinkende kott – bak to stengte dører – fant politimennene en fireåring sammenkrøpet i en køyeseng, kun iført en skitten T-skjorte og med ansiktet vendt bort fra døren.

  Til tross for at klokken var rundt 12.00 på formiddagen, hadde gutten ennå ikke fått forlate kottet etter natten. Sengetøy og madrass var gjennomvåte av urin. I gangen utenfor sto en rottweiler, som var skilt fra de andre hundene på grunn av sitt aggressive lynne.

  I sine vitneforklaringer i Nord-Troms tingrett fortalte politimennene at fireåringen oppførte seg merkelig da de fant ham.

  - Det slo meg at han oppførte seg nesten som en hund. Gutten sto og logret, fortalte den ene av politibetjentene, ifølge Nordlys.

  Fireåringen ble allerede samme dag tatt hånd om av barnevernet, og bor i dag i fosterhjem. En psykologutredning slår fast at gutten, som i dag er blitt fem år, ligger minst ett år etter forventet utvikling, både kognitivt og motorisk. Han beskrives som en umoden gutt som henger etter med å forstå og anvende ord og begreper.

  I går ble faren (29) og moren (25) dømt til henholdsvis 60 og 90 dagers fengsel. Store deler av straffen er gjort betinget for begge to. I tillegg er de dømt til å betale 20.000 kroner i oppreisning til sin egen sønn.

  Hva er det norsk rettsvesen holder på med ?

 • Tips oss hvis dette innlegget er upassende

  Jeg overlevde fortiden, men klarer ikke leve i nåtiden !

  av Siskan Lagret under: 1 on september 18th, 2009

  Jeg forstår det samtidig som jeg ikke forstår! Fortiden er hva den er, den kan aldri forandres, men nåtiden og fremtiden kan! Er det det som skremmer meg ? Hvorfor fortsetter jeg å være slem med meg selv? Hvorfor fortsetter jeg å bry meg om mennesker som gir blanke faen i meg, bare de får tilfredstillt sine egne behov!

  Hvorfor klarer jeg ikke å rive meg løs fra denne selvdestruktive adferden jeg har lidd under hele mitt liv! Hvor langt har jeg egentlig tenkt å la det gå? Til jeg har utslettet meg selv ?

  Det er så mange sannheter som er tunge å svelge når man atter en gang møter seg selv i døren. Hva har forandret seg siden sist? Vel, ikke mye. Jeg er ikke blitt noe flinkere til å ta vare på meg selv. Jeg tar til takke med smuler når jeg burdte kommet til dekket bord, hvorfor?

  I dag har vært en trist dag. En dag da jeg igjen må innse at det man gjør mot andre ikke nødvendigvis blir returnert, det er ikke alle som lever etter regelen, jeg gjør mot andre som jeg vil andre skal gjøre mot meg……..

  Tenk om jeg for en gangs skyld kunne klare å tenke på meg selv istedet for på alle andre…….

  Tips oss hvis dette innlegget er upassende

  Amnesty’s röster

  av Siskan Lagret under: 1 on september 18th, 2009

  TUSEN RÖSTER

  Dilba:
  Alla söker i förvirring
  Efter lösningar och svar
  Men i slutet av dagen
  Då allting är tyst
  Är oss själva allt vi har

  Stephen:
  Och det är lätt
  Att ge upp
  Vad kan en männsika göra
  När världen ser ut
  Som den gör
  Och ingen längre tycks höra

  Mauro:
  Men tusen röster
  Kan ljuda som en
  Som den klaraste stjärnan
  På himmelen
  Då natten är mörk
  Och vägen känns lång
  Hör tusen röster
  Tusen rösters sång

  Plura & Lisa:
  Jag vill inte predika
  Bara sträcka ut en hand
  Det här är ett steg på vägen
  Jag gör vad jag kan
  Och allting börjar någonstans

  Lisa:
  Och genom Vintergatan
  Hörs ett rykte inatt
  Änglar som viskar att det
  Kommer en dag
  Efter varje natt

  Uno:
  Men tusen röster
  Kan ljuda som en
  Som den klaraste stjärnan
  På himmelen
  Då natten är mörk
  Och vägen känns lång
  Hör tusen röster
  Tusen rösters sång

  Meja:
  Hör ropen från
  Alla dom som glömdes bort
  Dom i marginalen
  Och dom som försvann

  Mauro:
  Det finns en sång
  Att sjunga om vi vill
  Den kan nå hela världen
  Den hörs överallt

  Peter:
  För tusen röster
  Kan ljuda som en
  Som den klaraste stjärnan
  På himmelen
  Då natten är mörk
  Och vägen känns lång
  Hör tusen röster
  Tusen rösters sång

  Alla:
  För tusen röster
  Kan ljuda som en
  Som den klaraste stjärnan
  På himmelen
  Då natten är mörk
  Och vägen känns lång
  Hör tusen röster
  Tusen rösters sångx22bp0_peter-joback-swedih-artists-tusen-r_music

  Tips oss hvis dette innlegget er upassende

  Til vi sees igjen

  av Siskan Lagret under: 1 on september 18th, 2009

  Du ga oss alt du bar da du forsvant
  Nå må vi ta din sorg i pant
  Skjønnhet veier ingenting
  For deg så ble det tungt

  Det er håp, til du gir opp
  Da er det tapt
  Det er kjærlighet
  Som aldri dør
  Når den først er skapt
  Til vi sees igjen min venn

  Du bare en hem`lighet
  Ingen kunne se
  Nå er det for sent
  Å gjøre noe med
  Tida veier ingenting
  For deg så ble det tungt

  Det er håp, til du gir opp
  Da er det tapt
  Det er kjærlighet
  Som aldri dør
  Når den først er skapt
  Til vi sees igjen min venn
  Igjen

  Motgang er for medgangs skyld
  Og medgang gir oss mot

  Det er håp, til du gir opp
  Da er det tapt
  Det er kjærlighet
  Som aldri dør
  Når den først er skapt
  Til vi sees igjen min venn
  Igjen

  Det er håp, til du gir opp
  Da er det tapt
  Det er kjærlighet
  Som aldri dør
  Når den først er skapt
  Til vi sees igjen min venn
  Igjen

  Tips oss hvis dette innlegget er upassende

  Tips oss hvis denne bloggen er upassende

  Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
  Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
  VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
  Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
  Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
  Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00