Savnede papirer

Så fant jeg dem, papirene jeg trodde jeg hadde kastet sist gang jeg flyttet. etter en gjennomgang av legers uttalelser, min tryggdemappe er jeg ganskje sjokkert over det jeg leser.

Allerede i 94 ble jeg erklært 50% ufør av trygdekontorets lege. Han presiserte samtidig at man måtte legge ned betydelig arbeid i å finne ut hvorfor jeg var så invalidisert i så ung alder. Videre viser papirene at trygdekontoret mente en psykolog kunne kartlegge hvor mye av smertene som var psykomotoriske og hvilke smerter som var forårsaket av for korte muskelfester, altså fysisk.

Tre måneder senere er det et vedtak som konkluderer med at jeg ikke lengre har rett på attføringspenger siden jeg ikke var under medisinsk behandling. Av papirene kommer det også frem at jeg takket nei til behandling som kostet 300kr over komunal takst og jeg hadde en attføring på fem tusen kr.

Sosial kontoret fikk en søknad om de kunne dekke mellomlegget på 300kr pr behandling og jeg fikk avslag. Så var det å gå til sosialkontoret å få hjelp selv om jeg var erklært 50% ufør og trygdekontoret har ingen rett til å kreve at klienter må betale 300kr over komunal takst for psykolog timer.

Jeg innser jo nå at nav har lurt meg trill rundt i alle år .De har ikke gjort noen innsats for å finne ut hvorfor jeg er 50% invalidisert i så ung alder. De kastet meg i stedet over til sosialtjenesten og fraskrev seg ansvaret for min sykdom.

Jeg fant alle papirene om feilbehandling. Hva jeg måtte gå igjennom på tannlegehøyskolen etter at en tannlege regulerte hele bittet mitt ut av stilling og jeg hadde kun tyggeflate på de fire fortennene, resten var så stor glipp at jeg ikke kunne tygge min egen mat.

Fikk jeg erstatning, fikk jeg forståelse hos trygdekontoret at jeg var blitt feilbehandlet,nei!

Nå har jeg ihvertfall bekreftelse fra helse og sosialombudet hvilken kamp jeg kjempet for å få ut journalen min som behandlende lege skulle ha ti tusen for, han glemte å innformere meg om at firmaet hans var privat selv om undersøkelsene foregikk på louisenberg sykehus.

Det er dokumentert behandlinger fra kiropraktor,fysioterapeut,akupunktør og triggerpunkt massasje at ingen av disse behandlingene har hatt effekt.

Hva skjedde? Hvorfor forsvant jeg i systemet i 17 år når deres egen lege erklærte meg 50% arbeidsudyktig for så mange år siden!

Etter å ha lest igjennom saken min har jeg mistet all tiltro til nådagens NAV. Jeg tør påstå at de har ødelagt livet mitt ved å la meg bli en kasteball i systemet uten å ta hensyn til de spesialisterklæringene som foreligger.

Er det virkelig rettferdig at man skal bli sittende igjen som “svarteper” fordi noen tydeligvis ikke har gjort jobben sin….

Er det slik DU vil bli behandlet i systemet hvis du blir syk ?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

1 kommentar to “Savnede papirer”

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget. Tilbakesporings-URL

  1. Apsara Sier:

    Siskan, jeg skjønner ikke hvorfor du ikke får noen kommentarer på innleggene dine… Du skriver godt. Du skriver om viktige ting. Du skriver personlig.Mye vondt. Jeg ser jo at mange setter stjerner, så noen leser det jo. Men kanskje syns noen det er vanskelig å kommentere, fordi det er så sterkt, det du skriver. Jeg vet ikke. Vet bare at jeg syns du er et sterkt, fint menneske som har fortjent et mye bedre liv enn det du har hatt og har. Jeg leser på bloggen din, og som regel sier du det så bra, at det ikke er så lett å finne ord. Jeg ønsker deg alt godt, Siskan. Virkelig. Klem fra Apsara :)

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00